Μετά από μια επιτυχημένη και πολύχρονη θητεία στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, ο πρώην λιμενάρχης Λάρνακας Γιάννος Λακκοτρύπης αναλαμβάνει τα ηνία της ιδιωτικής εταιρείας παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών VTS Vasiliko Terminal Services, μέλος του Ομίλου Εταιρειών RPT.

Αναστάτωση επικρατεί στο Τμήμα Δημοσίων Έργων ύστερα από την πρωτοβουλία λειτουργού του Τμήματος να αποστείλει επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή (και μάλιστα στην απουσία της διευθύντριας Χρυστάλλας Μαλλούππα) ξεκαθαρίζοντας πως το Τμήμα θεωρεί πως τα γυαλιά που τοποθετήθηκαν στο κτήριο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι εντός προδιαγραφών.

Αρχίζει σήμερα το πρωί μεταξύ Υπουργού Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και των κοινωνικών εταίρων ο διάλογος για την τελική ρύθμιση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Το πρώτο κύμα των προκλήσεων των τραπεζών έχει περάσει και τώρα έρχεται το δεύτερο. Στις 21 Δεκεμβρίου 2016, η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή ανακοίνωσε την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Εποπτών στη συνεδρίαση της 6ης Δεκεμβρίου να πραγματοποιήσει την επόμενη πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (EU-wide stress-test) εντός του 2018.

Ερωτηματικά σχετικά με τη διαδικασία που ακολούθησε η Επίτροπος Νομοθεσίας και Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, συνολικού κόστους περίπου €1,75 εκατ. εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής. Περίπου €1,2 εκατ. από αυτά, πληρώθηκαν σε πέντε άτομα κυρίως για την παροχή νομικών υπηρεσιών.

Νέα εταιρεία θα αναλάβει να διαχειριστεί τα €2,4 δις σε Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια

Λευκωσία: Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα διαθέσει 3,1 δισεκ. Ευρώ σε περίπτωση λύσης, είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για το Κυπριακό στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Λευκωσία: Σημαντική αύξηση των εσόδων του κράτους αναμένεται να σημειωθεί κατά το 2017 από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς, πέραν της αδειοδότησης της παροχής υπηρεσιών στοιχήματος Κλάσης Α (επίγειου στοιχήματος), η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων έχει προχωρήσει και στην αδειοδότηση παροχής υπηρεσιών στοιχήματος Κλάσης Β (διαδικτυακού στοιχήματος).

Ακήρυχτος πόλεμος μαίνεται μεταξύ αδειούχων κτηματομεσιτών και παράνομων οι οποίοι μπαίνουν στα πόδια των πρώτων, πουλώντας κυρίως σε Ρώσους και Κινέζους πακέτα εξασφάλισης νόμιμης παραμονής και ακριβά σπίτια ή διαμερίσματα.
Πρωταθλητές είναι οι Κύπριοι επιχειρηματίες στις καθυστερήσεις πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές. Σύμφωνα με πρόσφατα αποτελέσματα μελέτης, που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς την ορθολογιστική εφαρμογή των διατάξεων της Οδηγίας (2011/7/ΕΕ) για τις καθυστερήσεις πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές, διαφάνηκε ότι παρόλο που οι έμποροι γνωρίζουν τα δικαιώματά τους για τα χρονοδιαγράμματα πληρωμών δεν τα χρησιμοποιούν ακόμη ευρέως.
neolaianews 24 balla stylista

Twitter Feed

From dlvr.it
«Φωτιές» στα Δημόσια Έργα από επιστολή στον Ελεγκτή https://t.co/OeKFUoYkc5 https://t.co/FxgwpjA7Yj
From dlvr.it
Κοτζιάς: Είναι βρώμικος ο Τύπος που λέει αυτά που τον πληρώνουν https://t.co/1WpDQRtzPe https://t.co/JCuXbaUBxq
From dlvr.it
Εντοπίσθηκαν προϊόντα μη ασφαλή για κατανάλωση! https://t.co/8G4TpZaaJt https://t.co/ZJZc6ANhvP
Follow 24h.com.cy on Twitter

About Us