Στη Γενεύη μετέβη απόψε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Τουγρούλ Τουρκές για να κάνει επαφές για το Κυπριακό, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.

Την ανάγκη για ενότητα στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, επεσήμανε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον ήρωα της ΕΟΚΑ Μάρκο Δράκο.

Οι χάρτες στους οποίους γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα στον Τύπο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είπε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί σημειώνοντας ότι «ο χάρτης της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν είναι χάρτης που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου χαιρετίζει με ανακοίνωσή της την πρόοδο προς επίτευξη βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό που θα επανενώνει την Κύπρο μέσα από τη διαδικασία της Γενεύης, κάνοντας λόγο για «συγκρατημένη αισιοδοξία».

Προ διμήνου ενημέρωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το κατοχικό καθεστώς για τη θέση του για ένωση της Μόρφου με τον θύλακα των Κοκκίνων, σε περίπτωση συμφωνίας στο Εδαφικό.

Οι πιο ικανοποιητικές εγγυήσεις για μια ενοποιημένη Κύπρο είναι οι εγγυήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και όχι οι εγγυήσεις μιας χώρας ή δυο- τριών χωρών. Τη θέση αυτή του Κρεμλίνου εξέφρασε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, στη Μόσχα, και σχολιάζοντας τις εργασίες της πρόσφατης Διάσκεψης, στη Γενεύη.

Με στόχο την ετοιμασία ενός κειμένου εργασίας που θα διαβιβαστεί στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων αρχίζει σήμερα στο Μοντ Πελεράν η Διάσκεψη για την Κύπρο σε επίπεδο τεχνοκρατών, σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη Γενεύη την περασμένη Πέμπτη.

Εξαρτάται από την πραγματική βούληση της Τουρκίας κατά πόσο θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα στο Μοντ Πελεράν, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από το διάλογο που ξεκινά “θα υπάρξουν εκείνες οι καταθέσεις προτάσεων, που θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη επίλυση του Κυπριακού (ασφάλεια και εγγυήσεις).

Ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού θα ενισχύσει το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως συνεισφορέας ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο οποίος μιλούσε σε δεξίωση που παρέθεσε με την ευκαιρία του Νέου Έτους, στους Πρέσβεις και στους Ακολούθους Άμυνας ξένων χωρών, που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

Οι πιο ικανοποιητικές εγγυήσεις για μια ενοποιημένη Κύπρο είναι οι εγγυήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και όχι οι εγγυήσεις μιας χώρας ή δυο-τριών χωρών.

neolaianews 24 balla stylista

Twitter Feed

From dlvr.it
Αναστολή δίωξης του 54χρονου που κατηγορείται για παρενόχληση 12χρονης αδελφότεκνης του https://t.co/TVXf6iGGO6 https://t.co/RSfYfHScQE
From dlvr.it
Δήμαρχος Πάφου: Άλλοι προσέβαλαν το δικηγορικό σώμα https://t.co/VwEcx7TsUP https://t.co/aedYgvccCv
From dlvr.it
Ο ξανθός πειρασμός που ξετρελαίνει https://t.co/RjzchHEanw https://t.co/MJC5A3HRVb
Follow 24h.com.cy on Twitter

About Us