Αποχώρησε ο Ακιντζί από τη συνάντηση με Αναστασιάδη (Βίντεο)

Written by  Feb 16, 2017 - 11:33

Άδοξο τέλος είχε η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη μετά την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα και την αντίδραση του κ. Ακινζί, ο οποίος προφανώς και έθεσε το θέμα. 

Οι δύο ηγέτες έφτασαν στο χώρο συνομιλιών γύρω στις 10:10 με τον Μουσταφά Ακιντζί να αποχωρεί στις 11:00 περίπου. O κ. Ακιντζί προσπάθησε να ανοίξει το θέμα του «Ενωτικού Δημοψηφίσματος» με τον πρόεδρο Αναστασιάδη να αντιδρά. Τότε σύμφωνα με πηγές ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αποχώρησε χωρίς καν να χαιρετίσει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πληροφορίες θέλουν τον κ. Ακιντζί να ενημέρωσε με την αποχώρηση του τους δημοσιογράφους στα κατεχόμενα να τον περιμένουν για δηλώσεις.

Σε δηλώσεις του με την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο και φανερά εκνευρισμένος ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε χρόνο για να απαντήσει με γραπτή δήλωση του.

Βίντεο:

 

Last modified on Thursday, 16 February 2017 12:16