ΠΕΟ/Δικοινοτικής Πρωτοβουλία: Με επιστολή εκφράζει έντονη διαμαρτυρία για τους χειρισμούς της αστυνομίας σχετικά με την αντιδιαδήλωση που έγινε

Written by  Jan 11, 2017 - 14:30

Επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας με κοινοποίηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε η ΠΕΟ και η Δικοινοτική Πρωτοβουλία «Ενωμένη Κύπρος» με αφορμή αντιδιαδήλωση που έγινε στη νεκρή ζώνη ενώ ήταν σε εξέλιξη η δικοινοτική εκδήλωση στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά.

Στην επιστολή εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια "μας για τους χειρισμούς της αστυνομίας", αναφορικά με την αντιδιαδήλωση που έγινε από μικρή ομάδα ακραίων ατόμων, με καλυμμένα πρόσωπα. Οι διοργανωτές ζητούν να δοθούν οδηγίες από τον Αρχηγό Αστυνομίας για διερεύνηση του περιστατικού και για απόδοση ευθυνών όπου αναλογούν και αναφέρουν πως είναι στη διάθεση της Αστυνομίας για περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό.

"Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, ότι οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές προσέγγισαν το χώρο της εκδήλωσης, με την συνοδεία μάλιστα πολυάριθμης αστυνομικής δύναμης η οποία αντί να τους σταματήσει από τον χώρο των Δικαστηρίων (από όπου ξεκίνησαν) τους συνόδευσε και τους επέτρεψε να έρθουν αντιμέτωποι με κόσμο που αποχωρούσε ειρηνικά από την εκδήλωση",αναφέρεται.

Στην επιστολή αναφέρεται πως για αρκετό χρονικό διάστημα δεν μπορούσε να αποχωρήσει ο κόσμος, "αφού οι ακραίοι αντιδιαδηλωτές απέκοψαν τον δρόμο βρίζοντας χυδαία".

"Όλα αυτά με την επίβλεψη της αστυνομικής δύναμης που ήταν εκεί και δεν αντιδρούσε. Θεωρούμε ότι ο χειρισμός που έγινε ήταν τουλάχιστον λανθασμένος, έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια φιλειρηνικού κόσμου που διαδήλωνε για την ειρήνη στην Κύπρο, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για έκτροπα και επεισόδια με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις. Η ευθύνη ανήκει ξεκάθαρα στους χειρισμούς της αστυνομίας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Την επιστολή υπογράφουν ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης και για την Δικοινοτική Πρωτοβουλία η Χριστίνα Βαλανίδου.

Last modified on Wednesday, 11 January 2017 14:43